Carmen

Hoe tover je een tragische opera over jaloezie en moord om tot een speels verhaal voor kinderen? Wij maakten voor deze gelegenheid een Nederlandstalige bewerking, verleggen de focus naar de grappige kant van de personages, voegen er wat Spaanse flair (en paëlla) aan toe en laten vooral de vrolijke deuntjes de sfeer bepalen. Kortom, we katapulteren ‘Carmen’ 200 jaar vooruit naar de leefwereld van de kinderen van vandaag. Maar een heel klein beetje drama mag natuurlijk niet ontbreken…

TINEKE VAN INGELGEM

Artistieke & zakelijke leiding & Carmen

Tineke is sopraan en bouwt haar operacarrière uit in België, Duitsland, Monaco, Frankrijk en Spanje. In de opera van Gent moest ze ooit in bikini en naaldhakken op het dak van een caravan zingen, maar ze draagt het liefst gigantische prinsessenjurken. Ze houdt haar medewerkers van Opera Caramba! streng in de hand door vaak te trakteren op cava, en is met haar donkere krullen perfect geschikt voor de rol van Carmen. Ze houdt van exotische stranden en zou graag eens benjispringen.

KRIS BELLIGH

Don Jose

Kris is als bariton van alle muzikale markten thuis. Van oude muziek tot opera en musical, hij kan overal passie in brengen. Hij komt uit Bredene maar verhuisde voor de muziek naar London, waar hij prompt z’n hart verloor – en ook tweemaal z’n portefeuille. Op scène speelt hij liefst vuile boeven en tegendraadse ambetanteriken. Onlangs mocht hij nog in de modder rollen op het podium van Opera Vlaanderen. Sindsdien heeft hij thuis twee hangbuikvarkentjes.

JENS PLATTEAU

Regisseur, Zarzuela & Espadrillo

Jens is theaterregisseur en -docent en staat ook zelf op de planken als acteur. Hij tovert meer dan 100 jaar oude opera’s om in keicoole kinderproducties voor de oortjes en oogjes van de 21ste eeuw. Hij kan het niet laten om zelf mee te spelen en schudt voor ‘Carmen’ moeiteloos tientallen personages uit zijn mouw. Deze voorstelling zou volgens hem eigenlijk ‘De Grote Espadrilloshow’ moeten heten. Jens houdt van woest kolkende bergrivieren en wil graag het wereldrecord paëlla eten breken.

DIDA CASTRO GONZALEZ

Carmen

Dida is een mezzosopraan uit het verre land Spanje, dus een échte Carmen in hart en nieren. Haar zuiderse temperament bracht haar naar heel Europa voor optredens in alle soorten muziek, van oude muziek tot heavy metal. Door de liefde bleef ze in België hangen, en sindsdien is het hier 2,1° warmer. Hart en nieren lust ze niet, maar wel hééééél donkere chocolade. Ze houdt echter niet van cava, dus of ze écht 100% een Spaanse is…?

SANDRA PAELINCK

Carmen

Mezzosopraan Sandra zingt graag opera maar voeltzich ook thuis in de concertwereld. Zolang ze kan zingen, is ze gelukkig! Waar ze ook gelukkig van wordt, is reizen. Ze probeert voor haar 50ste van elke letter in het alfabet een land bezocht te hebben: zo vertoefde ze al in Australië, België, Costa Rica,Duitsland en Ecuador. Of ze ooit in Yemen en Zimbabwe geraakt, dat weten we binnen 19 jaar… Het liefst van al drinkt ze Sangria op een bankje in Barcelona terwijl ze naar de zee kijkt. In Spanje heeft ze haar hart verloren en ‘Carmen’ brengt haar elke keer een beetje terug.

LUCAS CORTOOS

Don Jose

Lucas zingt als bariton geregeld onder de douche, maar nog vaker op het grote podium. Alleen ziet dat podium er niet meer zo groot uit als Lucas erop staat omdat hij 1 meter 93 lang is. Hij houdt van talen en kent een liedje in het Hebreeuws over een kind dat in een appelsien slaapt. Hij spreekt ook een heel klein beetje Spaans, net genoeg om twee meloenen op de markt te kopen.

ANN JOLY

Pianiste

Ann is niet alleen pianolerares in de academie van Deinze maar organiseert er ook alle evenementen en feestjes. In haar vrije tijd werkt ze bij Studio 100 en steelt er als heuse spionne stiekem alle marketinggeheimen van Kabouter Plop. Als mama van twee dochters weet ze een jong publiek perfect in de ban te houden met haar pianospel en strenge blik. Ze houdt van barbecuën en zou graag de grootste taart van de wereld bakken.

SYLVIE DECRAMER

Pianiste

Sylvie kan met tien vingers waar een dirigent een heel symfonisch orkest voor nodig heeft. Het liefst van al begeleidt ze als one-woman-band zangers op haar piano, zowel in België als in Duitsland. Sinds ze in de Kempen woont, zijn die niet meer zo stil. Haar allereerste concertkleed kwam uit Barcelona en ze droomt ervan om met kangoeroes te gaan springen in Australië.

HENDRIK VANDEPUT

Pianist

Hendrik heeft de grootste handen van de wereld. Hij had keeper kunnen worden bij Real Madrid, maar sloeg hun miljoenenaanbod af om pianist te worden bij Opera Caramba! Naast het begeleiden van opera- en popzangers, geeft hij in de Hagelandse academie ook pianoles aan kinderen met lange vingers en grote mensen met korte vingers. Hendrik houdt van lange natuurwandelingen met zijn hond en zou graag eens kajakken in Canada.

Contact

0479 70 47 49

Email

operacaramba@mail.com