De toverfluit

De bekendste opera ter wereld, van de bekendste componist ter wereld, omtoveren tot een knotsgekke kinderversie? Opera Caramba! durft het aan! Met een paar kleine ingrepen (22 personages worden er 3; de Koningin van de Nacht krijgt een tweelingzus (de Koningin van de Dag, ah ja); de strijd tussen zon en maan wordt een tennismatch) nemen we de kinderen mee op muzikaal sleeptouw. En uiteraard hebben we ook ditmaal hun medewerking nodig om het verhaal tot een goed einde te brengen!

JOLIEN DE GENDT

Koningin van de Dag & Koningin van de Nacht

Jolien is een coloratuursopraan. Dat is eigenlijk gewoon een heel moeilijk woord om te zeggen “amai,
die kan hoog en snel zingen!” Ze combineert haar saaie job als operazangeres met het knuffelen van haar twee kinderen. Haar grootste talent is: boos zijn als haar kinderen weeral kattenkwaad uithalen. Een boze koningin spelen op het podium staat haar dus
op het lijf geschreven! Omdat ze mama werd van haar dochter op 13 mei 2013 om 13u13 in kamer 13 is haar lievelingsgetal 2. Joliens
lievelingsinstrument is een gans orkest. Mocht ze kunnen toveren, zou ze eeuwig kind blijven – er zijn al teveel serieuze mensen op de wereld.

LISA DE RIJCKE

Prinses van de Dag

Lisa zingt een gevarieerd repertoire, van oude muziek tot opera en hedendaagse composities. Ze
werd al slapend geboren en 30 jaar later is slapen nog steeds haar grootste talent. Ze staat dan ook
elke ochtend uitgeslapen en goedgezind op; daarom is de rol van Prinses van de Dag haar op het lijf geschreven. Haar geluksgetal is 3, precies de helft van 8. De piccolo is haar lievelingsinstrument – ze is namelijk dol op lekker ontbijten. Als Lisa kon toveren zou ze de toekomst voorspellen en zo elke week de lotto winnen!

TINEKE VAN INGELGEM

Artistieke en zakelijke leiding

Tineke is sopraan en heeft een bloeiende operacarrière in België, Frankrijk, Italië en Zwitserland. Ze zingt met haar 1 meter 82 meestal de rol van gravinnen, dus dacht ze dat de baas spelen over onderdanen bij Opera Caramba! haar ook wel zou liggen. Ze houdt van de blije gezichtjes wanneer ze aan het einde van de maand de Carambalonen uitbetaalt. Haar geluksgetal is 6 en haar lievelingsinstrument is een contrabas (hoewel die maar 4 snaren heeft). Mocht Tineke kunnen toveren, zou ze taartjes, koekjes en chocolade gezond en lijnvriendelijk maken.

ELSI SPANOGHE

Koningin van de Dag & Koningin van de Nacht

Elsi geeft zangles en koor in de academie van Tielt. Ook thuis is niemand veilig voor de zangmicrobe en trakteert ze al haar huisgenoten en de poes op spontane concertjes van opera tot Disney. Als een rasechte moederkloek vindt ze de rol van Koningin geweldig want ook hier mag ze volop moederen over haar Papagena. Elsi’s gelukgetal is 17. Ze ziet ook bijna elke dag haar geboortedatum voorbij komen op de klok 17:03. Mocht ze kunnen toveren dan zou ze erg graag kunnen teleporteren zodat ze tijdens een korte werkpauze even kan gaan wandelen in de Schotse Highlands of Hawaï. Of even een ommetje naar de Efteling?

SOFIE DEGRANDE

Prinses Papagena

Sofie is sopraan en zoekt graag de grenzen op tussen verschillende genres. s’ Morgens zingt ze graag opera, ’s middags jazz en ’s avonds heavy metal. (Gelukkig speelt Opera Caramba! meestal ’s ochtends voorstellingen, anders zouden we Metal Caramba! heten.) Ze twijfelde tussen boerin en boekhouder, maar besloot uiteindelijk prinses te worden. Sofie’s lievelingskleur is geel, net zoals de zon die altijd schijnt in het rijk van de Koningin van de Dag! Als Sofie een toverstokje had, zou ze elke ochtend een vogelkoor laten verschijnen om iedereen vrolijk wakker te maken.

LUCAS CORTOOS

Papageno

Lucas zingt als bariton geregeld onder de douche, maar nog vaker op het grote podium. Alleen ziet dat podium er niet meer zo groot uit als Lucas erop staat omdat hij 1 meter 93 lang is. Hij doet zijn best om ook in de breedte te groeien en propt zich elke dag vol met taart, ijs, koekjes, chocolade en boterhammen met choco – zonder resultaat. Zijn lievelingsdier is het vogelbekdier en als hij een toverkracht kon kiezen, zou hij voor teleportatie gaan.

KRIS BELLIGH

Papageno

Kris is als bariton van alle muzikale markten thuis. Van oude muziek tot opera en musical: hij kan overal passie in brengen. Hij zingt, hij arrangeert muziek, en ooit speelde hij ook fluit – de ideale background voor de glansrol van flierefluiter Papageno! Kris heeft geen lievelingskleur of geluksgetal, behalve soms een blauwgroene 7,5. Hij komt uit Bredene, waar hij tot driemaal toe zijn reddersdiploma niet behaalde. Hij hoopt in deze Toverfluit een beetje zijn eer te herstellen, door af en toe een klein prinsesje te redden. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn?

JENS PLATTEAU

Regisseur en Scheidsrechter

Jens is theaterregisseur en -docent en staat ook zelf op de planken als
acteur. Als kenner van (bijna) alle regels van (bijna) alle sporten vindt hij zichzelf uitermate geschikt voor de rol van scheidsrechter. Zijn geluksgetal is 729 en zijn
lievelingsinstrument de stille trom. Als Jens kon toveren, zou hij enkele wereldproblemen aanpakken.
Als er dan nog tover over was, zou hij wel het hoofd van George Clooney willen en de benen van Kevin De Bruyne (liever niet omgekeerd).

SYLVIE DECRAMER

Pianiste

Na lang twijfelen tussen banjo en mondharp, koos Sylvie voor de piano als instrument. Ze werd pianiste en bouwt haar carrière uit als liedpianiste en kamermuzikante in binnen- en buitenland. Haar
lievelingsgetal is blauw en haar lievelingskleur 8. Als ze kon toveren, had ze een privévliegtuig dat haar overal naartoe bracht.

ANN JOLY

Pianiste

Ann geeft pianoles in de academie van Deinze en is er ook coördinator van projecten en feestelijkheden. In haar vrije tijd bakt ze veel taarten en koekjes en droomt ze stiekem van een eigen taartenhuisje (zoals de heks van Hans & Grietje). Als mama van twee dochters weet ze een jong publiek perfect in de ban te houden met haar pianospel en strenge blik. Anns geluksgetal is 88, evenveel als het aantal toetsen op haar lievelingsinstrument, de piano (“Bestaan er eigenlijk nog andere instrumenten?”). Mocht ze kunnen toveren, dan verlengde ze de dag met twee uur om wat meer te kunnen slapen.

HENDRIK VANDEPUT

Pianist

Hendrik is pianist en speelt alle soorten muziek: van klassiek over pop naar jazz. Hij componeert ook piano- en filmmuziek en begeleidt opera- en popzangers. Hij reisde ooit naar Saoedi-Arabië om er
voor de prins te spelen. Misschien heeft hij daarom wel deze uitermate belangrijke rol in de Toverfluit
gekregen? Hendrik is een vrolijke optimist, daarom is zijn geluksgetal 0 en zijn lievelingskleur zwart. Als hij
een tovenaar was, zou hij kunnen vliegen en zo alle vervelende files ontwijken.

Contact

0479 70 47 49

Email

operacaramba@mail.com