Hans & Grietje

Een sprookjesopera? Jazeker! Engelbert Humperdinck componeerde hem in 1893, en wij pimpten hem naar de 21ste eeuw. De altijd hongerige Hans en het ietwat betweterige Grietje gaan (tussen het publiek door) op zoek naar bessentaart om straf van hun mama te ontlopen. Maar in het bos schuilen allerlei verleidelijke gevaren: de goedlachse Roger de Patissier die gespecialiseerd is in kindercupcakejes, en de sexy lederen motorheks Lolita Lekkerbek die voor een snoepfabriek werkt. Enkel met de hulp van de meezingende kinderen in het publiek zullen Hans en Grietje veilig terug thuis geraken…

TINEKE VAN INGELGEM

Artistieke & zakelijke leiding & Hans

Tineke is sopraan en bouwt haar operacarrière uit in België, Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Spanje. Zingend zorgt ze voor haar twee schoolgaande kindjes en wil ze de jeugd graag haar passie voor zang en klassieke muziek overbrengen. Haar lievelingskleur is appelblauwzeegroen en ze eet graag een carré confituurke. Ze trekt voor deze gelegenheid de broek aan van Hans.

JENS PLATTEAU

Regisseur & Roger le Patissier

Jens is theaterregisseur en -docent en staat ook zelf op de planken als acteur. Hij tovert een opera van meer dan 100 jaar oud om in een keicoole kinderproductie voor de oortjes en oogjes van de 21ste eeuw. Voor de kleuters neemt hij ook de rol van onze mannelijke heks, Roger le Patissier, op zich… als dat maar goed komt! Hij ziet alle kleuren even graag en hoewel hij best vegetariër zou willen zijn, is zijn lievelingsgerecht toch rode kool met pensen (graag één witte en één zwarte).

LISA DE RIJCKE

Grietje

Lisa is sopraan en zingt voornamelijk opera en oude muziek. Naast uitvoerende zangeres is ze ook zanglerares en ziet ze het doorgeven van haar liefde voor muziek als hoofddoel in het lesgeven. De rol van Grietje, die Hans en alle kinderen in het publiek aan het dansen krijgt, is haar op het lijf geschreven. Haar lievelingseten is spaghetti, door haar vader gemaakt met veel liefde en nog meer geraspte kaas. Haar lievelingskleur is rood, tja, de kleur van spaghettisaus.

MARIE VAN LUIJK

Hans

Marie is sopraan en zingt voornamelijk barok- en moderne muziek. Ze maakt graag voorstellingen voor jong en oud en zingt het liefst van al samen met andere mensen. Marie deed jarenlang aan atletiek en was van plan topsporter te worden, maar zingen is ook topsport dus ze is een vrouw van haar woord. Ze heeft Nederlandse roots – geen wonder dat haar favoriete kleur oranje is, en dat je haar altijd blij kan maken met een stukje kaas.

SANDRA PAELINCK

Hans

Mezzosopraan Sandra zingt graag opera maar voelt zich ook thuis in de concertwereld. Zolang ze kan zingen, is ze gelukkig!  Zo zingt ze niet alleen in de opera maar ook thuis, samen met haar twee zotte tweelingdochters. Die zijn met hun schalkse vindingrijkheid een grote inspiratiebron voor Hans. Ze eet heel graag chocolade en daarom zou ze ook graag het hele jaar door Pasen willen vieren.

ELSI SPANOGHE

Grietje

Elsi is sopraan en zingt voornamelijk lied en opera. Daarnaast is ze ook een enthousiaste dirigente van verschillende (kinder)koren. Ze deelt niet alleen een voorliefde voor muziek, maar ook voor snoepjes met haar zangleerlingen. Haar lievelingseten is mosselen met frietjes met een goede kwak mayonaise – maar enkel als het bereid is volgens het recept van de papa! Haar lievelingskleur verandert elke dag. Meestal de kleur van het snoepje van de dag. 

SANDRINE MAIRESSE

Lolita Lekkerbek

Sandrine is op haar negende opera beginnen te zingen en is sindsdien nooit gestopt, al is ze ondertussen een kleine beetje ouder geworden. In het echte leven eet ze toch liever taart dan kinderen, en ze bakt heel graag koekjes voor haar vrienden. Haar lievelingskleur was oorspronkelijk rood, maar nu is het paars. Stiekem droomt ze van een echte toverstok, want de pollepels in haar keuken en takken in haar tuin blijken toch niet zo goed te werken…

SYLVIE DECRAMER

Pianiste

Sylvie tovert met tien vingers een heel symfonisch orkest uit haar piano. Ze is gespecialiseerd in zangbegeleiding. Ze komt uit België, maar werkt vaak in Duitsland. Zo begeleidt ze o.a. de zangstudenten aan de “Robert Schumann Hochschule” in Düsseldorf. Ze is verzot op een portie frietjes met mayonaise en heeft schoenmaat 40.

HENDRIK VANDEPUT

Pianist

Hendrik heeft de grootste handen van de wereld. Hij had keeper kunnen worden bij Real Madrid, maar sloeg hun miljoenenaanbod af om pianist te worden bij Opera Caramba! Naast het begeleiden van opera- en popzangers, geeft hij in de Hagelandse academie ook pianoles aan kinderen met lange vingers en grote mensen met korte vingers. Zijn lievelingskleur is zwart-wit (de toetsen van de piano) en hij houdt van pittige pasta met pili-pili en pijnboompitjes.

Contact

0479 70 47 49

Email

operacaramba@mail.com